Pusse opp gangen? Vi deler våre beste tips!

Gangen er det første rommet vi møter når vi kommer inn i et hus eller en leilighet. Det står ofte for førsteinntrykket gjestene dine får av hjemmet ditt, så det er viktig at det er innbydende, funksjonelt, og reflekterer din personlige stil. Men hva burde man tenke på når man skal pusse opp gangen? Og hvordan utnytter man plassen på best mulig måte? Vi i GM Byggtjeneste har samlet noen tips og idéer du kan ta med deg i oppussingen.



Utnytt plassen

Ofte kan gangen virke som et lite rom med begrenset plass, men det finnes mange kreative løsninger for å utnytte plassen best mulig. Tenk vertikal: hyller, knagger og oppheng over bakken kan frigjøre gulvplass og gi deg ekstra oppbevaring. En høy, smal kommode kan være et utmerket sted å oppbevare nøkler, post og mindre gjenstander. Skohyller er også en god løsning for å holde orden i gangen, enten du har en stor familie eller rett og slett elsker sko.


Skreddersydde løsninger løser ofte oppbevaringsproblem. Et innebygget skap kan utnytte plassen fra gulv til tak, og gir en skjult oppbevaring for yttertøy, sko, vesker og annet.


Farger og belysning

Når du skal pusse opp gangen, kan farger og belysning gjøre en stor forskjell. Lyse farger kan få en liten gang til å virke større, mens mørke farger kan gi dybde og karakter. Et stort speil kan også gi en følelse av romslighet, og reflekterer lys for en lysere gang.


Belysning er viktig. Har du naturlig lys i gangen din? Fantastisk! Hvis ikke, kan du vurdere å installere spotlights eller en attraktiv pendellampe for å lyse opp rommet.


Gulv og møbler

Gulvet er kanskje det som tar mest slitasje over tid i en gang. Hvis du skal pusse opp gangen, anbefaler vi å velge et slitesterkt og lett å vedlikeholde gulv. Keramiske fliser kan være et godt valg. På den annen side, hvis du ønsker en mer hjemmekoselig stil, kan du vurdere et kvalitetsvinyl eller laminat som etterligner tregulv.

En liten benk eller stol kan være en fin detalj i gangen din. Dette gir folk et sted å sette seg ned mens de tar av seg eller setter på seg sko, og kan også fungere som ekstra oppbevaring, om benken har plass under setet.


Å pusse opp gangen trenger ikke å være en utfordrende oppgave. Med litt planlegging og kreative idéer, kan du skape en vakker og funksjonell plass. Hvis du trenger hjelp med renovering av din gang, ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi har lang erfaring og har levert kvalitetsarbeid til mange fornøyde kunder, og står klare til å hjelpe deg hele veien gjennom prosjektet ditt. Ta en titt på våre referanser for å se hva vi har gjort for andre kunder.



Lykke til med oppussingen!